minut haastoi  joulutontut -blogin tonttu perhe! :) 

1. Mitä odotat joulustasi eniten?

jouluvalmisteluja (minulle koko joulunalusaika on jo joulun juhlintaa! :) ). ja se kun äitini, hänen miehensä ja sisareni tulevat meille jo aatonaattona odottelemaan ja valmistelemaan viimehetken valmisteluja suurta juhlaa varten. perinteeseen kuuluu myös kinkun paisto aatonaaton ja aaton yössä. kun ajastin soi, kaikki kokoontuvat maistelemaan yöllä jo viipaleet kinkkua! :)

2. Muisto lapsuuden jouluistasi.

kun leikin kuusenkoriste -pukilla olevan kuusessa joulupukin jättimäinen koti & paja. :) hopeaköynnökset toimivat siltoina seuraaviin "huoneisiin" ja "kerroksiin"! :)

3. Millainen joulupukki teillä kyläilee?

yleensä serkkuni tai sitten ihan perhetuttu.. mutta se taitaa muuttua kun poika alkaa jo tunnistaa kuka siellä pukinparran alla on! :)

4. milloin alotat joululahjojen oston?

marraskuussa ja loput joulukuun alussa! :)

5. Entä jouluun valmistautumisen?

loka-marraskuun vaihteissa. syyskuulla aloitan yleensä jo korttien teolla..

 

6. Millaiset jouluverhot sinulla on?

sellaiset "joulumaisema jossa vilisee paljon pieniä vanhanajan tyylillä piirrettyjä tonttuja! :) sitten punaiset pitsiset verhot joissa sydämmiä.. ja uudet ovat tulossa jo! nekin punaiset! :D

 

7. Jouluastiasi?

tavalliset kokonaan valkoiset. väriä ja jouluntunnelmaa tuon niihin jouluisilla serveteillä! niin ja tietenkin jouluisia muumimukeja! :)

 

 8. Joulukalenterisi? tavallinen suklainen. vaatimuksena on että sen täytyy olla vanhemman aikaisen näköinen eikä liian kaupallinen.

9. Käyttekö joulusaunassa? tietenkin! :) kynttilän valossa. takateranssilla jäähytellään kuumien glögien kanssa ja rohkeimmat käyvät pyörähtämässä lumessa! :D

10. Kinkku, kalkkuna vai jokin muu?

kinkku sen olla pitää! :)

11. Mistä tuntee joulun? siitä ihanasta tunteesta että ihan kuin olisi lapsi taas! :) ja siitä hengestä mikä vallitsee kun lähimmäiseni on kokoontuneet meille joulun viettoon.