Joskus pienenä tyttönä, jossain kyläpaikassa näin joulun alla ihanan yksityiskohtaisen jouluseimiasetelman ja se jäi mieleni perukoille talteen tunnelmallisena ja jouluisena muistona, vaikka en koskaan uskonnollinen olekaan ollut. Vastaani ei ole tullut koskaan sellaista "valmispakettia" joka olisi juuri sellainen tunnelmaltaan mistä tykkäisin, joten ajattelin tehdä sen ihan itse! :) Vähän jännitti rueta tähän hommaan, koska olen tosiaan perso kauniille yksityiskohdille ja hyvin maalatuille koristefiguureille.

Nyt olen saanut muovailtua jo lampaan karitsoineen, aasin, härän/lehmän, Marian ja Jeesus lapsen.. Ei se niin hankalaa ollutkaan, aikaa vievää vaan! :) Vielä olisi hahmojen maalaus akryylimaaleilla edessä, mutta teen sen vasta sitten, kun kaikki hahmot on muovailtu ja uunitettu valmiiksi.

Tallin ajattelin tehdä pahvilaatikosta, oksista, heinästä ja katon päällystän kaarnalla, jota tuli kesän halkosavotasta. Ajattelin myös valaista tallin kivistä kootulla tulisijalla, johon tulee tuleksi ledituikku ja "rautalanka -patteriledeillä".  Jeesuslapselle ajattelin tehdä seimen jäätelötikuista, jotka "kyllästän" vanhan puun näköiseksi vesiväreillä. Vielä on jonkun matkaa valmiiseen asetelmaan, mutta eiköhän se jouluksi valmistu! :) Toivotaan että siitä tulisi perheellemme mieleinen ja rakas perinnekoriste ja hyvä muisto pojalleni, sitten joskus, omaan kotiinsa! :)

Mitä olette mieltä nyt valmistuneista hahmoista? Ovatko ne ihan sen näköisiä, että ne kelpaisivat jouluseimiasetelmaan..?

Karitsa ennen uunitusta:

IMG_2129.jpgIMG_2130.jpg

Aasi ennen uunitusta ja viimeistelyä:

IMG_2131.jpg

Härkä melkein valmiina heinille:

IMG_2139.jpg

Vastasyntynyt Jeesus -lapsi vielä tekovaiheessa, odottamassa kapalon viimeistelyä:

IMG_2132.jpg

Emä lammas ja Jeesus -lapsi menossa uunitukseen:

IMG_2135.jpg

Marian piirteet alkaa hahmottua:

IMG_2134.jpg

Marian mekko alkaa hahmottua, huivipäähine on vielä vasta tulossa:

IMG_2136.jpg

Maalausta vaille valmiit hahmot:

IMG_2137.jpg

Maria ja Jeesus -lapsi lähempää:

IMG_2138.jpg