Tänään sain vihdoin kokeiltua pitkään sormiani syyhyttänyttä diy-juttua, nimittäin palaneiden lamppujen muuttamista kuusenkoristeiksi! Googlettelinkin erilaisia diy-vinkkejä ( esim. hakusanalla "light bulb christmas crafts" löytyi hyviä ideoita! ) ja maalatut ja glitteröidyt lamput vaikuttivat hauskoilta ideoilta kokeilla. ..Mutta sitten minua harmitti toisaalta piilottaa lampun lasikupu glitterin alle. Halusin jotenkin korostaa lamppulasin omaa olemusta..

Sitten yht'äkkiä lampun lasikuvusta tuli mieleeni lumisadepallon lasipallo, josta aloin mielessäni soveltaa ideaa lampun maalaamiseen.

..Kas niin syntyi tämä ensimmäinen koekappaleeni; kauris lumisessa metsämaisemassa! :)

Tässäpäs siitä kuvia vähän joka suunnalta! :DIMG_4248.jpgIMG_4250.jpgIMG_4254.jpgIMG_4255.jpgIMG_4256.jpg

Käytin maalaamiseen akryylimaalejeni jämiä ja todella ohkaisia siveltimiä. Lumi on tuputeltu tiskauksessakin tutusta sienestä ( ..jossa toinen puoli siis vaahtomuovia ja toinen karhunkieltä! :) )  leikatulla palalla, samoin "huurrepilvi" kauriin yläpuolella. viimeistelin kuuset, lumen ja huurteen pakkaslumen lailla kimaltavalla glitterillä. Lopuksi spreijasin lampun kirkkaalla kiiltävällä lakalla moneen kertaan, että maalaukset eivät lähtisi ihan raaputtelemalla pois ja suojaahan se paksu lakkakerros säilyttämisen aiheuttamalta kulumalta ja maalipinnan naarmuuntumiselta! :)

Ripustuslenkin solmin tiukasti lampunkantaan ja peitin solmut valkopunaisella koristenauhalla. Rusetin tein erikseen samasta nauhasta, että saisin siitä varmasti kauniin rusetin! :) Lampun kantaa koristaa myös lumen lailla kimaltava piipunrassipätkä. lampun huipun koristelin tekotimanteilla! :)

Seuraavaksi ajattelin maalata pyöreän pienemmän lampun, johon tulee talvista maisemaa ja kaksi pupua kyyhöttämässä vierekkäin kunnon lumituiskussa! siitäkin ilmestyy kuva tänne, kunhan vain ehdin sen maalailemaan! ;)